Dramateksten

Met Roemer Lievaart heeft QQleQ Dramaprodukties een ervaren toneel- en scenarioschrijver en -regisseur in huis. Naast enkele toneelstukken schreef hij mee aan diverse speelfilmprojecten, en gaf adviezen bij andere. Hij gaf scenarioles aan amateurs en filmacademiestudenten, en schreef over zijn ervaringen als schrijver en docent in het boek Films Maken. Na zich een poosje tevergeefs op het interactieve drama gestort te hebben (waar te weinig geld in Nederland voor is) is hij terug bij zijn oude liefde: ouderwets, lineair drama. Zijn voorkeur gaat uit naar psychologisch drama en komedie.

Roemers bekendste werk is het toneelstuk "Hoekstenen", dat 2 oktober 2008 in première ging. Hier vind u een omschrijving van het stuk. De toneelteksten zijn hier en verder in elke (on-line) boekhandel te bestellen. ISBN 9789080555167. Prijs € 6,00.

Momenteel improviseert Roemer volwaardige toneelstukken (elke voorstelling een nieuw verhaal) met zijn groep Vastgoedtoneel.

Op dit ogenblik is qua teksttheater de bizarre, komisch-aangrijpende openluchtvoorstelling Bier en Tieten, maatschappelijk verantwoord theater in ontwikkeling met theaterduo Alweer Geen Revolutie.

Als u Roemer Lievaart als (co-)auteur of adviseur wilt inhuren, neem dan contact op.