Theaterimprovisatie

Meer informatie op Roemer's nieuwe website.

Roemer Lievaart geldt als een zeer ervaren improvisatieacteur en -docent. Namens QQleQ Dramaprodukties is hij in te huren voor cursussen, workshops, voorstellingen, trainingen en events. Als improvisatieacteur genoot hij zijn opleiding onder andere bij de ImproAcademie van het Improcentrum Nederland, voornamelijk bij André Besseling. Ook volgde hij vele workshops bij (Inter)nationale top-improvisatoren en improvisatiedocenten, zoals Keith Johnstone, Randy Dixon, Hetty Heyting e.v.a. Daarnaast is hij voor een belangrijk deel autodidact. Als regulier acteur voltooide hij acteursopleiding De Trap en vele andere cursussen. Daarbij kreeg hij les van o.a. Mike Reus, Khaldoun Elmecky, Nelleke Zitman, Mimoun Oaïssa, Erik van 't Wout, Truus te Selle e.v.a. Hij speelde in diverse producties, w.o. de hoofdrol in "Festen" in de Stadsschouwburg Haarlem met Toneel Haarlem in 2009.

Hij geeft al jaren cursussen en workshops in zowel theatersport als andere improvisatievormen, en heeft zich gespecialiseerd in theatrale improvisatie (dus niet alleen comedy). Hij was/is regelmatig in theaters en schouwburgen te zien in voorstellingen van de Fluffy Suicide Bunnies, Alter Duo samen met Anja Boorsma (improvisatie in de stijl van Pinter en Beckett), op het International Improvisation Theatre Festival in Amsterdam en met zijn huidige groep Theatergroep Rocky, waarvan hij ook artistiek leider is. Roemer onderscheidt zich door een unieke visie op improvisatietheater. Reguliere acteurs kennen vaak de improvisatietechnieken niet, die doorgaans jaren studie vergen, improvisatieacteurs vaak de acteertechnieken niet, waar dat uiteraard ook voor geldt.

Voorstellingen op maat

QQleQ Dramaprodukties staat in contact met vele professionele improvisatieacteurs. Hierdoor is het mogelijk om voor u improvisatievoorstellingen op maat te maken. Bedrijfsimprovisatievoorstellingen zijn in het algemeen een vorm van light entertainment dat goed past als tussendoortje of avondvullende voorstelling bij congressen, bedrijfstrainingen, huwelijken en evenementen. Improacteurs spelen voor, door en met het publiek. Het publiek doet actief mee, lacht veel, en eventueel kunnen persoonlijke ervaringen van een trainingsdag verwerken in scènes. Een voorstelling kan op allerlei manieren aangepast worden aan uw wensen; daar is het improvisatie voor. QQleQ Dramaprodukties denkt met u mee over de vorm van een voorstelling, vindt de best geëigende acteurs voor de voorstelling en organiseert deze.

Improvisatieacteur

Als improvisatieacteur is Roemer Lievaart in te huren voor voorstellingen en bedrijfstrainingen. Bedrijfstrainingen worden niet door QQleQ Dramaprodukties zelf georganiseerd, maar wij kunnen u met diverse andere bureaus in contact brengen die dat wel doen.